Safran Mutfakta-Yemekler

Salı, Eylül 19, 2006

Balık Köftesi

Malzemeler:

2 palamut
2 kuru soğan
3-4 dilim bayat ekmek
Maydonoz (ince kıyılmış)
Kuş üzümü
Fıstık
Tarçın (isteğe bağlı)
Karabiber, pul biber
Tuz
Pane unu
Sıvıyağ


Yapılışı:

Balıkları temizledikten ve dilimledikten sonra (ki bunu balıkçıya yaptırmanızı öneririm :) 1 adet soğanla beraber tencereye koyup haşlayalım. Daha sonra haşlanan balıkları tencereden alıp kalan kılçık vb. varsa ayıklayalım ve balık etleriyle beraber ekmek içini, maydonozu, karabiberi, pul biberi, tuzu ve istenirse az bir miktar tarçını bir kaba alalım...Ayrı bir tavada 1 adet soğanı yağda pembeleştirip içine fıstık ve kuş üzümlerini de atarak bir süre birlikte pişirelim...Bu karışımı yağını süzerek balıklı karışıma alıp birlikte yoğuralım ve köfte biçimi verelim...Köfteleri pane ununa bulayıp fritözde kızartalım ve sıcak sıcak afiyetle yiyelim... :)