Safran Mutfakta-Yemekler

Salı, Eylül 19, 2006

Balık Köftesi

Malzemeler:

2 palamut
2 kuru soğan
3-4 dilim bayat ekmek
Maydonoz (ince kıyılmış)
Kuş üzümü
Fıstık
Tarçın (isteğe bağlı)
Karabiber, pul biber
Tuz
Pane unu
Sıvıyağ


Yapılışı:

Balıkları temizledikten ve dilimledikten sonra (ki bunu balıkçıya yaptırmanızı öneririm :) 1 adet soğanla beraber tencereye koyup haşlayalım. Daha sonra haşlanan balıkları tencereden alıp kalan kılçık vb. varsa ayıklayalım ve balık etleriyle beraber ekmek içini, maydonozu, karabiberi, pul biberi, tuzu ve istenirse az bir miktar tarçını bir kaba alalım...Ayrı bir tavada 1 adet soğanı yağda pembeleştirip içine fıstık ve kuş üzümlerini de atarak bir süre birlikte pişirelim...Bu karışımı yağını süzerek balıklı karışıma alıp birlikte yoğuralım ve köfte biçimi verelim...Köfteleri pane ununa bulayıp fritözde kızartalım ve sıcak sıcak afiyetle yiyelim... :)

2 Comments:

Blogger yemekvebiz said...

sukur kavusturana safrancim, iyi tatil yaptin simdi calisma zamani hadi bakalim :))

koften cok guzel listeye aliyorum bu hafta ellerine saglik.

Zeynep

9/24/2006 11:25:00 ÖÖ  
Blogger gaykedi said...

Doludizgin Önyargılarımız !

Bir anket yapılsa Türk halkının acaba yüz kişiden kaçı balıkla yoğurt yada süt ürünleri yenmez zehirler fikrine inanır...Bence çok büyük bir oran, bunun en az % 70-80 den aşağı olacağını sanmıyorum, belkide daha fazla. Gerçekten Einstein'in söylediği gibi atomu parçalamaktan daha zor önyargıları parçalamak...Zaten bilimsel olmayan dinsel ve batıl hurafeler bu ön yargılardan beslenmiyor mu ?..Bu konu nerden geldi aklıma derseniz, İtalyan mutfağında yoğurt ve balıkla beraber yapılan yemekler varmış Vefa Zat Vatan pazar ekinde bahsetmiş, daha yıllar önce Tübitak bilim dergisinde bunun doğru olmadığını okumuştumya neyse...

Geçen gün bir arkaşımla evde şamata yapıyoruz, karnımız acıktı, mutfağa girdim ne var ne yok bir baktım, kılçıkları ayıklanmış hamsi kızartması var, bunu fırında bir güzel ısıttım, ince dogranmış domates- salatalık, çekirdekleri ayıklanmış uzunlamasına kesilmiş biberle birlikte kepek ekmeğiyle iki dev sandwiç yaptım, üstüne benimkine hardal ve bir tatlı kaşığı kapari, arkadaşa bunları sevmediği için sadece mayonez, yanınada iki dev bardak ayran, herneyse fazla ağzınızı sulandırmadan sadete geleyim, üniversite mezunu arkadaşim balıkla ayran yenmez zehirler diye iddia etti, yok öyle birşey diyorum, balık bayatsa zehirler diyor, zor ikna ettim...Yani toplumsal önyargı ve histeriyle hiç araştırmadan, merak etmeden üniversite mezunu aydinlarımızı bile boş inançlara kaptırabiliyoruz ya, hani gelde kendi kendine ne olacak bu memleketin hali deme !

http://www.gaykedi.blogspot.com/

9/30/2006 05:39:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home