Safran Mutfakta-Yemekler

Salı, Eylül 04, 2007

Soya Soslu-Sebzeli Tavuk

Malzemeler

1 paket tavuk baget (6-10 adet baget)
3 adet kabak (küp küp doğranmış)
2 adet havuç (uzunlamasına kesilmiş)
400 gr mantar (ince doğranmış)
3 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı soya sosu
tuz

Yapılışı

Derin teflon bir tencerede kızgın 2 kaşık sıvıyağda önce mantarları 1 kaşık soya sosu ile soteliyoruz. Mantarlar suyunu verip çektikten sonra havuç ve kabakları da ekleyerek 1 kaşık soya sosu ile soteliyoruz. Sebzelerimizi bir kenara alıp tencereye derisi soyulmuş ve her iki yüzü bıçakla çizilmiş bagetleri alıp 2 kaşık soya sosu ile sıvıyağda kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Tavuklar suyunu salıp çekip iyice piştikten sonra sebzeleri de tencereye alıp istersek tuz da ekleyerek hep beraber harmanlıyoruz ve servis tabağına alıyoruz... Yemeğimiz hazır afiyetle yiyoruz :)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home