Safran Mutfakta-Yemekler

Pazartesi, Şubat 27, 2006

Kuş Yuvası

Bugün sizlere görsel açıdan zengin ve çok lezzetli bir tarif hazırladım. Sizce de görünümü bir kuş yuvasına benzemiyor mu? Patatesten yapılan sepet biraz uğraştırıcı olduğundan gayet kolay ve pratik bir köfte tarifi ile birleştirdim. Bu tarifi ortaya çıkartmamın nedeni de o patatesler zaten, yani sarı renkleriyle onlar suçlu... Nedeni geçen gün kızartma yaptığımda fritözde birbirlerine kenetlenip bir tabak gibi kızarmış olmaları...Sanırım aceleden yeterince iyi kurulamadan koyduğumdan olmuştur ama bu mutlu kazacık bana bu yemeğin ilhamını verdi...:) Şimdiden hepinize kolay gelsin, sizlere tüm hayallerinizin gerçekleştiği güzel bir gün diliyorum...Sevgiyle kalın...:)
Safran



Malzemeler:

Patates sepeti için:

2-3 tane patates
Kızartmak için sıvıyağ ve bir fritöz ve ısıya dayanıklı bir tabak :)

Köftesi için:

Haşlanmış tavuk göğüsü (ya da kıyma da kullanabilirsiniz)
2-3 dilim bayat ekmek
1 küçük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta
Tuz
Baharatlar (kekik, nane, pulbiber, kimyon ve karabiber)
Kızartma/Pane unu

Süslemek için:

Ispanak ve maydonoz yaprakları ve turşu

Yapılışı:


Patates sepetin yapılması için varsa şekildeki alet yardımıyla patetesleri file biçiminde şekilli keselim. (Bu aletten bulunmayanlar patatesleri parmak patates şeklinde keserekte aşağıdaki süreçleri takip edebilirler...)

Fritözün sepetinin kenarlarına patatesleri birbirine geçecek, dokunacak biçimde yerleştirelim ve ısıya dayanıklı bir tabak ile sıkıştırarak yerlerinden çıkmamalarını sağlayıp fritözde öyle kızartmaya yollayalım, kızaran patates sepetlerini mümkün olduğunca şeklini bozmadan fritözün sepetinden ayıralım ve bir tabağa koyalım...

Köfteleri hazırlamak için tavuk göğsünü haşlayalım ve varsa kemiğini çıkararak robotta incecik kıyalım. İçerisine 2-3 dilim bayat ekmek, 1 küçük soğan ve 2 diş sarımsak koyup robotu tekrar çalıştıralım. Geniş bir kaba aldığımız bu karışıma 1 yumurta kırıp bolca baharat (kekik, nane, kimyon, karabiber, kırmızıbiber) ve tuz ekleyelim...Şekil verme kıvamına gelen karışımdan elimizi biraz su ile ıslatarak ceviz iriliğinde parçalar alıp elimizle top haline getirelim ve pane/kızartma unu dolu bir tabağa atalım ve her tarafının bununla kaplanmasını sağlamak için tabağı ileri geri oynatalım...Daha sonra bu köfte toplarını fritözde kızartalım ve altın rengini alınca çıkartalım...

Daha önce hazırladığımız patates sepetlerinin içini ıspanak yaprakları ile doldurup sepetin kenarlarını maydonoz yaprakları ile süsleyelim...Köftelerimizi de istediğimiz sayıda bu sepetin ortasına koyalım, servis yapalım...Afiyetle yiyelim...:)

2 Comments:

Blogger evcilkedi said...

ÇOK ÇOK GÜZEL!! Ellerine sağlık Safran gözlerim bayram etti. Eminim tadı da nefistir. Gerçekten çok güzel bir sunum, seni tebrik ederim. Sevgiler:-)

2/28/2006 12:26:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Çok teşekkürler Tülincim :)Bazen mutfak kazaları işe yarıyor aslında :-)Sevgiler...:)

Safran

2/28/2006 05:31:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home