Safran Mutfakta-Yemekler

Çarşamba, Kasım 08, 2006

Pratik Kayseri Yağlaması

Malzemeler

200-400 gr kıyma
3-4 tane kuru soğan
2-3 tane domates (tercihen kabukları soyulmuş ve robottan geçirilmiş)
1-2 tane sivri biber
1 tatlı kaşığı salça (domates ya da biber salçası olabilir)
1 bardak sıcak su
Baharatlar (tuz, karabiber, kırmızı pul biber, nane, kekik)
Sıvıyağ
Bazlama (Kişi sayısına bağlı olarak istenilen sayıda (genelde bazlamalar 2’li paketler halinde satılıyor, örneğin 2 paket yani 4 bazlama yeterli olacaktır)

Üstüne:
Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı

Soğan, kıyma ve sivri biberi bir miktar sıvı yağ ile pişirelim ve bu karışıma rendelenmiş domatesi, salçayı ve 1 bardak sıcak suyu ve baharatları ekleyerek akışkan bir kıymalı sos elde edelim. Bazlamaları enlemesine 2’ye keselim (yani tek bir bazlamadan 2 ince yaprak ekmek elde edelim. Pasta yapar gibi bir kat bazlama yaprağı üstüne bir kat sos dökerek ekmekleri ıslatalım ve işlemi kıymalı iç ve ekmekler bitene dek tekrar edelim. En üste sarımsaklı yoğurt dökelim ve dilimleyerek yağlamalarımızı servis yapalım, afiyetle yiyelim…:)

8 Comments:

Anonymous beste said...

sevgili safran bir kayserili olarak yaptığın bu yemeğ,n kayseriye ait olduğunu belitmen çok hoşuma gitti..yağlamanın tadı eminimki çok güzeldir ama hamuru bu şekilde çok kalındır be güzelim halbuki kayser yağlamasının hamuru nerdeyse lavaş kadar hatta ondan dahada incedir ve lezzeti bundan kaynaklanır..buarada sana hak veriyorum çünki o ince hamuru yatmak açmak pişirmek çok zahmetli..ama artık onunda kolayı var çünki pişmiş ve paketlenmiş incecik yağlama hamurları satılıyor artık tek yapmam gereken kıymalı sosu üzerine dökmek kayseride çok yerde hanımlar bu tür yöresel yemek yapıp dükkan açıp satıyolar.ankarada bulabilirsin belki beğendikte vardır nede olsa bir kayseri A.Ş eğer bulamazsan çok ciddiyim ben sana yollayayım nedeolsa yakın kayseri ankaraya vereyim otobüse..birde oo incecik hamurlala dene bakalım vee gör bakalım farkı..yinede ellerine sağlık.. sıkıntılı dönemlerin içinde ayrıca geçmiş olsun sengileer.

11/08/2006 11:33:00 ÖS  
Blogger munevver said...

Safrancığım,ne kadar pratik bir yemek.Senin de dediğin gibi sıkışınca hemen yapılıverecek.Satıldığının da okudum..Bu iyice zamandan tasarruf.Eline sağlık..Hastalıklar da geçmiş olsun.Herşey düzelir inşallah..
Sevgiyle,nanelimon.

11/09/2006 08:57:00 ÖÖ  
Blogger Safran said...

Sevgili Beste bir Kayserili olarak bu yemekle ne kadar övünseniz azdır gerçekten, çok ama çok lezzetli :) Bazlamayı enlemesine bölünce incecik kalıyor ekmekler bize kalın gelmedi ya da kendimizi avuttuk galiba :)) Ama tabi sen şimdi yemeğin kaynağında hakkını vererek hazırlıyorsun incecik yufkalarla haklısın :)) Beğendik'e ve diğer büyük marketlere yolum düşünce arayacağım yağlama hamuru...Sevgilerimi gönderiyorum...

11/10/2006 03:21:00 ÖÖ  
Blogger Safran said...

Münevverciğim, güzel dileklerin için teşekkür ederim, öpüyorum seni :)

11/10/2006 03:47:00 ÖÖ  
Anonymous yildizcaa said...

MERHABA BENİMDE EŞİM KAYSERİLİ, BENDE KAYINVALİDEM YAPARKEN YANIN DA İZLEDİM VE ÖĞRENDİM, ÇOK NEFİS OLUYOR, KAYSERİ TARİFLERİNİ ÇOK SEVEREK ÖĞRENİYORUM, EN SON BENDE KIYMASIZ OLAN YAĞLAMASINI YAPMIŞTIM, HAMURU AYNI YAPIP İÇİNE PEYNİR,MAYDONOZ SOSİS YA DA SCUUK KOYUYORLAR SONRA DA SALÇALI ZEYTİNYAĞLI SOS YAPIP ÜZERİNE SÜRÜYORLAR AYNI BU ŞEKİLDE KESİYORLAR, O DA NEFİS OLUYOR, ELLERİNE SAĞLIK, BU PRATİK TARİFTE ÇOKK HOŞUMA GİTTİ,, SEVGİLER YILDIZ

11/10/2006 09:41:00 ÖÖ  
Blogger Safran said...

Yıldızcım bu şekillerde yapmak da gerçekten harika olur, mutlaka deneyeceğim çok teşekkür ederim, sevgiler...

11/17/2006 06:50:00 ÖÖ  
Anonymous lale said...

Ellerine sağlık yağlama hem kolay olmuş hemde nefis görünüyor. Bende ilk fırsatta bazlama ile deneyeceğim.

12/12/2006 11:57:00 ÖÖ  
Anonymous süheyla said...

süperrrr.ben bu yemegi çok severim ve dedigin gibi hamur açma problemi yüzünden yapmayı hep ertelerim..ellerine sağlık..derhal deneyeceğim saat gecenin 2 si olmasa market açık olsa bu derhal sözünü yarına ertelemezdim yani ama mecburen...selamlar..

12/28/2006 01:46:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home