Safran Mutfakta-Yemekler

Pazar, Aralık 10, 2006

Hamsili (İçli) Tava


Malzemeler

1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Tuz, karabiber, toz şeker, tarçın, yenibahar
Sıvıyağ


Yapılışı


Kuru soğan ve çamfıstıklarını sıvıyağda beraber pembeleştirelim. Tuzlu sıcak suda beklettiğimiz pirinçlerimizi süzüp yıkayalım ve tencereye ilave edip soğan ve fıstıklarla beraber kavuralım. Pilavın tuzunu, 1 fiske toz şekerini, önceden ıslattığımız ve süzdüğümüz kuş üzümlerini ve baharatlarını ekleyelim ve üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edip altını en kısığa aldığımız pilavımızı suyunu çektikten sonra altını kapatıp 5 dakika demlenmeye alıp, pilavı ocaktan alalım…

Hamsilerimizin kılçıklarını temizleyelim, tuzlayalım. Hafifçe yağladığımız bir fırın kabında balıklarımızı bir tabak oluşturacak biçimde yan yana dizelim ve ortasına pilavımızdan koyup üstünü yine hamsilerle kapatalım. Fırında 200 derecede hamsiler kızarana dek 10-15 dakika pişirip sıcak servis yapalım, afiyetle yiyelim :)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home