Safran Mutfakta-Yemekler

Pazartesi, Mart 19, 2007

ÇABUK YOĞURTLU KEBAP

Malzemeler

300 gr kadar küçük doğranmış et (kırmızı et, tavuk ya da hindi eti)

1 büyük kuru soğan (ince doğranmış)

1 kase sarmısaklı yoğurt

2 yemek kaşığı domates salçası

İstenilen baharatlar (karabiber, pul biber, bolca kekik, nane vb.)

tuz

3 kaşık sıvıyağ

(her tabak için) 1-2 dilim bayat beyaz ekmek ya da pide veya bazlama (kare kare kesilmiş)

Yapılışı

Bir tavada salçamızı 1 kaşık sıvıyağ ve biraz su ekleyerek ezelim ve istediğimiz baharatları da ekleyerek bir sos hazırlayalım... Ayrı bir yerde etlerimizi biraz su ile tavamıza alalım ve kapağı kapalı olarak kendi suyunu verip çekene ve yumuşayıncaya dek teflon bir tavada pişirelim suyunu çekince içine sıvıyağ ve kurusoğanı ekleyip birlikte soğanlar yumuşayıncaya dek pişirelim, bu aşamada tuz hariç istediğimiz baharatlardan ekleyelim tuzu en son aşamada koyalım ve ocağımızın altını kapatalım. Servis tabağımızın altına (tercih ettiğimiz) ekmekleri kare kare keserek koyalım üzerine etlerimizi yerleştirelim, üstüne sarımsaklı yoğurt dolaştıralım ve en üste de sosumuzu dökerek, sıcak sıcak servis yapalım afiyetle yiyelim :)

5 Comments:

Blogger Meltem :-) said...

Safran merhaba,
etin her türlüsünü severim en kısa sürede bu tarifide denemeliyim,teşekkürler

3/19/2007 01:58:00 ÖS  
Anonymous S. (pratikbayanlar) said...

Oh ohh olsada yesek, yapılacaklar listesinde ilk sırayı hemen aldı, eline sağlık...
S.

3/20/2007 11:15:00 ÖÖ  
Blogger Safran said...

Sevgili Meltemcim ve sevgili Pratik bayanlar çok teşekkür ederim, beğenmenize çok sevindim. Deneyin çok beğeneceksiniz...:) Sevgiler...

3/20/2007 02:37:00 ÖS  
Anonymous Aybike said...

Safran'cim,
Ellerine saglik, bazen boyle pratik tariflere cok ihtitac oluyor, cok begendim.
Sevgiler

3/20/2007 05:26:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Aybikeciğim sağolasın beğenmene çok sevindim, bazen böyle pratik lezzetler uzun zaman harcanıp zahmet vererek hazırlananlara göre daha çok keyif veriyor değil mi? :)) Sevgilerimle...:)

3/21/2007 10:39:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home