YE-21: MERCİMEKLİ TAVUKLU KASE BÖREĞİ
Malzemeler
(4 kişi içindir)
1 tavuk göğüsü (kuşbaşı doğranmış)
8 adet milföy hamuru
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı köri
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 demet taze soğan
kekik, karabiber ve istenilen baharatlar
tuz
Yapılışı
Su, süt ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir kapta kaynatın. Etleri içine atıp, hızlı ateşte 10 dakika pişirin. Ayrı bir kaba alıp, üzeri kapalı olarak soğutun. Aynı karışımda mercimeği suyunu çekene kadar haşlayın. Sıcakken doğranmış soğan, tuz, baharatlar, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve köriyi ekleyip, karıştırın. Piliç etlerini de katıp, bir kez harmanlayın. Üzeri kapalı olarak soğutun, arada karıştırın. Milföy hamurlarını ikişer ikişer birleştirin ve merdane ile porsiyonluk kaselerin dış yüzeyini kaplayacak büyüklükte inceltin. Isıya dayanıklı porsiyonluk 4 adet kasenin dış yüzeylerini yağlayın ve milföy hamurlarını kaselerin dış yüzeyine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında milföy hamurları kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Kızaran milföyler ılınınca kaseleri çıkarın. Hazırladığınız milföy kaselerinin içine etli harcı paylaştırın. Taze soğanla süsleyerek ılık olarak servis yapın, afiyetle yiyin :)
4 Comments:
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Safran'cim,
Icime dert oldu.Aklimdasin ne zamandir ama firsatim olmadi.Simdi ziyaret yapiyorum artikim.Valiz topla camasir yika derken hafifiledi islerim.
Tarifin cok nefis.Pek kokos olmus benim tabirimle:)
Canim buradan son yorumum insallah Turkiye'den sonrasi:))
Kocaman sevgiler.
Gelicem yine en kisa zamanda.
Operim
Gulenay
Gülenaycım kalpler bir olsun, işlerinin yoğunluğu azaldıkça yazarsın canım ne olacak... Ben de öpüyorum, iyi bir hafta sonu dilerim :9
tavugun her turlusune esimde bende bayiliyoruz bunuda denicem ellerinize saglik FILIZ
Yorum Gönder
<< Home