YE 21: TAVUKLU-MANTARLI ŞİŞ KÖFTE
Malzemeler
1 tavuk göğsü (ya da hindi göğüsü)
400 gr mantar
1 çay bardağı kaşar rendesi
2 dilim ekmek
1 yumurta
1 küçük kuru soğan
Bolca kekik, karabiber, kimyon
tuz
Yapılışı
Mantarlarımızı yıkayıp saplarını şapka kısmından ayıralım. Tavuk etini hafifçe haşladıktan sonra ya da isteğe bağlı olarak çiğ bir biçimde robota atalım ve incecik kıyalım. Ekmeği, soğanı, kaşarı da robottan geçirelim ve son olarak mantarların sap kısımlarını robottan geçirelim...Yumurta, tuz ve baharatlarla tüm malzemeyi karıştırıp köfte kıvamına getirelim ve iri köfteler yapalım. Şişlerimizi alıp sırasıyla bir mantar (şapka kısmı) bir köfte biçiminde dizelim ve hafifçe unladığımız fırın torbasına koyarak fırında 200 derecede kızarana dek pişirelim, fırından aldığımız şişlerimizi sıcak sıcak afiyetle yiyelim...:)
4 Comments:
TAvuk yemeklerine bayılıyorum.Bende köftesini denemiştim süper oluyor gerçekten.Aklıma getirdiğin iyi oldu bir problem olmazsa bu akşam yapayım.Hem belki kızım da yer.
Hacercim benim Mert bayılıyor tavuk köftesine kızım da sever annesi muhakkak, hatta ben bazen hazırlama sürecine (şekil verme filan) benim oğlanı da dahil ediyorum daha bi severek yiyor :))Şimdiden afiyet olsun :)Öpüyorum ikinizi de :)
Çok pratik vede lezzetli görünüyor mutlaka deneyeceğim eline sağlık...sevgiler
Sevgili Nalan, ne iyi ettin de ziyaretime geldin sayende çok güzel bir blog keşfetmiş oldum, çilekli pastan hele müthiş bayıldım, ellerine sağlık. Bundan böyle görüşmek dileğiyle, sevgiler :)
Yorum Gönder
<< Home