Safran Mutfakta-Yemekler

Çarşamba, Eylül 26, 2007

Fırın Sebze

Malzemeler


1/2 paket mantar (ince doğranacak)
1 büyük soğan (ince doğranmış)
1 kavanoz bezelye konservesi
2 diş sarımsak
2 orta boy patates (küçük küçük küp küp doğranacak)
3 kaşık sıvıyağ
3 kaşık soya sosu
1 bardak kaşar rendesi
tuz


Yapılışı


Kızgın teflon tavada mantarı sıvı yağda harlı ateşte pişirelim ve suyunu verip çekince başka bir kaba alalım. Tavaya soğanı, ince doğranmış sarımsağı ve patatesleri koyup sıvı yağda hızlıca çevirelim, bir süre pişirelim. Pateteslerin üzerine az önce pişirdiğimiz mantarı, soya sosunu, bezelyeleri, tuzu ilave edip üzerine 1 bardak sıcak su döküp hep beraber 10 dakika pişirelim. Malzemeyi borcama alıp üzerine rende kaşar gezdirelim ve kapağını kapatarak 200 derecelik fırında kaşar eriyinceye dek pişirelim, sıcak sıcak afiyetle yiyelim :)

3 Comments:

Anonymous http://oburfil.blogcu.com/ said...

sebze yemeklerine bayılırım. helede mantarlı olanlarına.. ellerinize sağlık. çok güzel olmuş. ben direk hepsini çiğden fırına sürüyordum, birde böyle deneyim.. hayırlı akşamlar.

12/03/2007 04:10:00 ÖS  
Blogger M.AKIN said...

ellerinize sağlık sebze yemeklrini çok seven biri olarak bittim görüntüye

12/13/2007 11:46:00 ÖS  
Anonymous Yemek Oyunları said...

O kadar harika bir tarif olmuş ki...hala eşim yapamazsa işi yaş :)

6/26/2009 06:17:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home