Zeytinyağlı Portakallı Kereviz
1 kilo kereviz ( halka halka doğranmış)
1 portakalın suyu
1 tane kesme şeker
1 paket arpacık soğan
1 havuç (yuvarlak doğranmış)
1 bardak bezelye (haşlanmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydonoz (ince kıyılmış)
Tuz
Yapılışı
Kerevizleri soyalım, yıkayıp, 1 cm kalınlığında halka halka doğrayıp kararmaması için limonlu suya atalım... Arpacık soğanları ayıklayalım ve bütün olarak bırakalım, havuçları da halka halka doğrayalım. Yayvan bir tencereye kerevizlerimizi dizelim. Ortalarına havuçları ve haşlanmış bezelyelerimizi, kenarlarına da soğanları yerleştirelim. Üstüne zeytinyağı gezdirelim. Şekeri, tuzu ve portakal suyunu da ekleyerek kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis tabağına alarak üstüne kıyılmış maydonoz gezdirelim ve soğuk servis yapalım, afiyetle yiyelim.... :)
3 Comments:
Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının
perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle
olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe
kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar,milli ve dini duyguların,
inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir
toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği
günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar
geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramınız kutlu olsun!
www.aynurdantarifler.blogspot.com
kurban bayramınızı en içten dileklerımle kurlarım. sevgıler..
Lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık.
Sevgiler…
Yorum Gönder
<< Home