Safran Mutfakta-Yemekler

Cumartesi, Aralık 15, 2007

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Malzemeler
1 kilo kereviz ( halka halka doğranmış)
1 portakalın suyu
1 tane kesme şeker
1 paket arpacık soğan
1 havuç (yuvarlak doğranmış)
1 bardak bezelye (haşlanmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydonoz (ince kıyılmış)
Tuz
Yapılışı

Kerevizleri soyalım, yıkayıp, 1 cm kalınlığında halka halka doğrayıp kararmaması için limonlu suya atalım... Arpacık soğanları ayıklayalım ve bütün olarak bırakalım, havuçları da halka halka doğrayalım. Yayvan bir tencereye kerevizlerimizi dizelim. Ortalarına havuçları ve haşlanmış bezelyelerimizi, kenarlarına da soğanları yerleştirelim. Üstüne zeytinyağı gezdirelim. Şekeri, tuzu ve portakal suyunu da ekleyerek kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis tabağına alarak üstüne kıyılmış maydonoz gezdirelim ve soğuk servis yapalım, afiyetle yiyelim.... :)

3 Comments:

Blogger Aynur said...

Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının

perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle

olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe

kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar,milli ve dini duyguların,

inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir

toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği

günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar

geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramınız kutlu olsun!


www.aynurdantarifler.blogspot.com

12/18/2007 11:18:00 ÖS  
Blogger banu gökşin said...

kurban bayramınızı en içten dileklerımle kurlarım. sevgıler..

12/19/2007 12:32:00 ÖÖ  
Blogger Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... said...

Lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık.
Sevgiler…

1/10/2008 12:44:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home