Safran Mutfakta-Yemekler

Çarşamba, Şubat 20, 2008

Balık Buğulama

Malzemeler

2 adet beyaz etli iri balık
2 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak (kıyılmış)
2 adet soğan (doğranmış)
2 adet havuç (dilimlenmiş)
3 adet patates (dilimlenmiş)
1 adet yeşil biber (dilimlenmiş)
2 adet domates (dilimlenmiş)
1 adet kırmızı biber (dilimlenmiş)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 adet limon (dilimlenmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz

Yapılışı

Balıkları temizleyip dilimleyelim, soğuk suda yıkayıp süzgeçte fazla suyunu süzelim… Fırını 180 dereceye ısıtalım (yayvan bir tepside ocak üstünde çok kısık ateşte de pişirilebilir). Balıkları tepsiye alıp diğer malzemeleri soğan+patates+havuç+sarımsak vb. üstüne dizelim. Baharatını, limon dilimlerini, defne yapraklarını ve yağını da ilave edip balıkların üst hizasına kadar su koyalım. Kapağını kapatarak tepsiyi fırına gönderelim ve 30-45 dakika kadar pişirelim… Afiyetle yiyelim :)

2 Comments:

Anonymous Adsız said...

Merhaba arkadaşım,tariflerin çok güzel.balık buğulamada sevdiğim bir yemektir.ellerine sağlık...

9/30/2009 07:45:00 ÖÖ  
Blogger Safran said...

Teşekkür ederim, sevgiler...

1/02/2010 01:19:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home