Safran Mutfakta-Yemekler

Perşembe, Ocak 14, 2010

Kapuska

Malzemeler

250 gr kıyma (ya da kuşbaşı et)
1- 1,5 kiloluk lahana
1-2 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
1 adet kırmızı biber (ince doğranmış ve acı sevenler acı kırmızı biber kullanabilirler)
1,5 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
sıvıyağ
tuz karabiber pulbiber nane

Yapılışı

İnce kıyılmış kuru soğanları yağda çevirelim... Kıymamızı ilave edelim...Kısık ateşte iyice pişirelim... İnce doğranmış biberi, domates salçasını da koyalım, suyunu ve baharatlarını da ilave ederek beraberce pişirelim... Yıkadığımız lahanayı parmak kalınlığında doğrayıp tencereye ilave edelim... Lahanalar yumuşayana dek orta ısılı ateşte pişirelim... Pişen kapuskayı servis yapalım, afiyetle yiyelim...