Safran Mutfakta-Yemekler

Pazar, Şubat 20, 2011

Sebzeli Krep

Malzemeler

1 bağ pazı ya da yarım kilo ıspanak (kıyılmış)
5 adet pırasa (ince kıyılmış)
2 havuç (rendelenmiş)
sıvıyağ
tuz ve istenilen baharatlar

krebi için : 2 yumurta, 2 su bardağı un, 1,5 su bardağı süt, 1 kaşık sıvıyağ

üstüne: kaşar peyniri


Yapılışı

Bir teflon tencereye sıvıyağı, baharat ve tuzu sebzelerle birlikte alalım, karıştırarak sebzeleri kavuralım ve tüm suyunun uçmasını sağlayalım... Pişen sebzenin altını kapatalım ve soğuması için bekletelim.... Bu arada krep için verilen malzemeleri karıştırarak bir karışım elde edelim, çok az sıvıyağ koyduğumuz teflon bir tavada ya da krep tavasında her defasında 1-1,5 kepçe karışım koyup, bunu tavanın bütün tabanına tavayı hareket ettirmek suretiyle yayalım... Alt kısım pişince diğer tarafını çevirip pişirelim... Hazırladığımız krepleri bir kenara alalım, biraz soğusunlar.... Sonra her defasında her krebin içine bir kepçe sebzeli harçtan koyup, zarf biçiminde krepleri katlayalım ve katlı kısmı aşağı gelecek biçimde hızlı bir hareketle yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım... Tüm krep ve harcımız bitene dek işlemi tekrarlayıp, üstlerine birer ince dilim kaşar koyalım ve 180 derecedeki fırına verelim, kaşarın erimesini sağlayalım... Fırından alıp sıcak sıcak servis yapalım... :)