Creamy Courgette Soufflé / Kremalı Kabak Suflesi
Araya taraya BBC Food-Recipes’te Hugh Fearnley-Whittingstall tarafından yazılan aşağıdaki “Creamy Courgette Soufflé / Kremalı Kabak Suflesi” tarifine ulaştım. Kremalı ve yumuşak bir yapısı olan kabak sufle mükemmel bir lezzet oldu, yalnız dikkat etmeniz gereken konu sufleyi sıcak servis yapmak ve fırından çıktıktan sonra sönmeden sofraya hızlıca götürmek, dolayısıyla yemeği hazırlama ve pişirme işlemini yemeğe oturmadan hemen önce yapmakta fayda var…Tadını çok seveceğiniz bu yemeği yapmanızı hepinize öneriyorum…İşte aşağıda malzeme listesi ve yapılışı, şimdiden hepinize kolay gelsin ve afiyet olsun…:) Şansın hep sizlerden yana güldüğü bir hafta dilerim…
Malzemeler
4 yumurta (3 sarı, 4 beyaz biçiminde ayrılarak)
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gr margarin
Yarım çay bardağı un
1-1,5 bardak (250 ml) sıcak süt
1-2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
Tuz, karabiber
Galeta unu
Yapılışı
Fırını ön hazırlık olarak 180 dereceye ısıtalım. 2 yemek kaşığı sıvıyağı teflon bir tencereye koyup yağı ocakta biraz ısıttıktan sonra kabak ve sarımsağı ekleyelim… Kabakları yumuşayana ve suyu uçana dek pişirelim (amaç kızartmak değil sadece pişirip yumuşatmak olduğundan ateşin çok yüksek seviyede olmaması iyi olur)… Suyu tamamen uçuncaya dek pişirilmiş ve yumuşamış olan kabakları tahta kaşıkla ya da bir patates ezicisi yardımıyla tencerede ezelim ve bir kenara bırakalım… Bir başka tavada margarini eritip unu ekleyelim ve unun kokusunun çıkması için 1 dakika boyunca çevirerek karıştıralım daha sonra içerisine sıcak sütümüzü azar azar ilave ederek ve sürekli karıştırarak (topaklanmaması için) ince bir beşamel sos elde edelim ve bu sosu 1 dakika kısık ateşte pişirelim ki özdeşleşsin, sonra ateşten alalım… Elde ettiğimiz beşamel sosu az önce ezdiğimiz kabakların içerisine alalım, yumurta sarılarını (3 adet), peyniri ve 1-2 tutam karabiberi de ekleyip çok iyi karıştıralım…4 yumurta beyazını kar haline getirip (mikserde 1 tutam tuzla yüksek devirde çırparak), karışımımıza (sönmemesi için yavaş hareketlerle) ilave edelim… İyice homojen hale gelen karışımımızı, margarinleyip galeta unu serpiştirdiğimiz sufle kaplarımıza bölelim, ısınmış fırına verelim… Kabarıp üstü altın sarısı bir renk alıncaya dek pişirelim ve fırından çıkar çıkmaz doğrudan sofraya götürelim, afiyetle yiyelim…:)
2 Comments:
safran'cım tarifini denedim tadını ise çok beğendim. bu gün de sitemde yayınladım.teşekkürler.
Çok ama çok güzel olmuşlar canım ellerine sağlık, yakınlarda yapmamıştım .. İyi aklıma getirdin yapıp yemeli... Sevgilerimi gönderiyorum...
Yorum Gönder
<< Home