Çarşamba, Mayıs 11, 2011

Domates Yatağında Tulum Peynirli ve Cevizli Patlıcan


Malzemeler



200 gr tulum peyniri (ufalanacak)

1/2 bardak kırılmış ceviz

5 diş sarımsak (bütün kalabilir)

7-8 adet patlıcan (ince, küçük ve çekirdeksiz cinsinden)

2 bardak domates püresi (4-5 adet domatesi robotta çekebilirsiniz)

karabiber, tuz

2 yumurta

1/2 su bardağı mısır unu


Yapılışı


Ufalanmış tulum peyniri ve kırılmış cevizi karıştırıp bu içi bir kenada bekletelim... Patlıcanları temizleyip, yıkayıp, alacalı soyalım....Fırını 200-250 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakalım... Yumurta ve mısır ununu patlıcanların rahatça sığabileceği bir kapta karıştıralım ve bekletelim... Fırın kabımızın zeminine domates püresini dökelim... İçine ayıkladığımız sarımsakları serpiştirelim... Üzerine karabiber ve tuz serpelim... Patlıcanların göbeklerini karnıyarık yapar gibi açalım (yani önce ortadan bir kesi yapıp, içini açarak her iki yan duvarına da birer kesi atalım) ve içlerine peynirli cevizli harcımızı dolduralım... Patlıcanları yumurtalı-mısır unlu harca bulayıp, altına domates püresi döktüğümüz kabımıza dizelim... Tüm patlıcanlar bitene dek işlemi tekrar edelim... Kabı fırına gönderelim, pişene dek ortalama 30-40 dakika pişirelim... Fırından çıkan yemeğimizi muhakkak sıcak servis edelim... Afiyet olsun...

7 yorum: