Çarşamba, Mayıs 11, 2011

Peynirli Ispanak Sarması





Malzemeler




1 kilo ıspanak (pazı ya da labada)
250 gr. lor peyniri
2 kuru soğan
1 yumurta
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1,5 bardak su
2-3 çorba kaşığı nane
karabiber, tuz
sıvıyağ

Yapılışı




Soğanı ince ince doğrayalım ya da robotta kıyalım, sıvıyağda kavuralım... Pirinç ve bulguru yıkayalım ve soğanların tenceresinin içine döküp, nane, karabiber, tuzu da ilave edip karıştıralım... Kavrulan bu harca peyniri koaylım... Peynir eriyince harcı soğumaya bırakalım soğuyunca içine bir yumurta kırıp karıştıralım... Ispanakları kaynar suda bir kaç dakika bekletip biraz yumuşamasını sağlayalım (aman çok bekletmeyin bu sefer pişer ve ölür sarması eziyet olur)... Ispanakların orta damarlarını keselim (pazı ya da labadayada aynı işlemi yaparsınız)... İçine harçtan koyup yaprak sarar gibi saralım ve tencereye yerleştirelim üzerine 1,5 bardak su ve zeytinyağı dolaştırarak tabak kapatıp, kısık ateşte pişirelim, sarımsaklı yoğurtla beaber servis edelim...

6 yorum:

  1. canım harika gorunuyor bende ıspanagın goruntusunu pazıya benzettıgım için uzun zamandır sarmasını yapsam nasıl olur diye düşünmüştüm ama işte evde küçük bir bebek olunca sarma yapmaya falan fırsatım olmuyor bu sene hıc yapmadım desem yalan olmaz senden cesaretle bende normal dolma içi hazırlayıp deneyeyım bu yemeği,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    çay makinesi

    YanıtlaSil